Dag 15 - Sista dagen i Watamu

Idag var en härlig dag. De flesta av oss började nämligen med att gå upp tidigt för att klockan nio åka iväg på snorkling. Turen skulle gå på 1500 KES = 138 SEK. Så efter frukosten bar det av mot korallrevet. Vi kom iväg efter nio och om vi hade väntat en kvart till innan avgång hade vi inte kommit ur viken då vatten sjunker. På båten blev vissa av oss bemötta av en slags handgest och därefter blev det att sjunga "Jambo Bwana" vilket är en känd låt i Kenya. Resan skulle stanna på ett ställe innan vi fick snorkla och det var för att vi var tvungna att stanna på en strand för att betala inträde till Nationalparken och som innan så är det lika obehagligt när männen i armékläder sitter med vapen och stenhårda ansiktsuttryck. Men vi fick komma in.
När vi kom till korallrevet var det redan ett annat turistgäng där men de åkte ganska tidigt därifrån vilket då betydde att vi fick en liten stund för oss själva. Jag var lite orolig för att snorkla då jag har ont i min fot men efter att den blev lindad så blev det inga större problem, förutom att jag fick en ful solbränna där lindan varit. En del av oss 
började skrika när stora fiskar kom så många skratt bjöds det på. Vi såg många fiskar som t ex Dorisfisken från Hitta Nemo. Som hjälp för att se alla fiskarna fick vi torrt bröd som vi kunde mata dem med, vilket var en stor succé.
Efter snorklingen släpptes vi av på samma strand vi fixade inträde till korallrevet då vattnet sjunkit så mycket. Så mitt i varmaste solen gick vi tillbaka till hotellet där vi resten av dagen låg och sola/vilade för att på kvällen ha våran sista föreställning i Kenya.
Föreställningen gick jättebra och slutade med att Pia sa att det var den mäktigaste av dem alla. Enda med föreställningen var att i slutet dök en stor skalbagge upp som gick runt på dansmattan och nästan alla dansare uppmärksammade den. En gång kände jag den under foten och på slutnumret stod den i mitten av mattan så ett riktigt störmoment... (Kan bara påpeka att ingen mosad insekt låg kvar efter showen).
Efter föreställningen blev det att fira med en tropisk drink för sista förestälnningen och för hemfärden imorgon :).