Dag 15- Resan tillbaka

Hejsan!
 
Dagen idag har bestått av tolv timmars bussåkande. Vi har tagit oss ifrån Watamu som ligger vid Malindis kust tillbaka till Nairobi och hotellet som vi bodde på de första dagarna. Personligen tyckte jag att det var ganska skönt att bara få sitta stilla en dag. Genom fönstrena på bussen såg vi Kenyas landsbygd swisha förbi, såg arbetande människor och tågrälsbyggen. Vägarna var stundvis väldigt ojämna vilket gjorde det svårt att sova. En gång blev vi även stoppade av polisen som försökte lura oss på pengar vilket gav oss en inblick i hur korruption fungerar och svårigheterna som uppstår när en inte kan lite på polisen. 
 
Nu är det bara en och en halv dag kvar här i Kenya, vilket för min del betyder blandade känslor. Jag kommer sakna detta land och jag kommer verkligen sakna gänget vi har rest med. Det kommer nog kännas jättekonstigt att vara ensam i sitt eget rum igen. 
 
Jag slänger in en bild på hotellet som vi nu har lämnat, Barracuda Inn. Som ni förstår var det lite vemodigt att åka ifrån denna plats. 
 
 
Kram/Alicia 

Dag 15 - Sista dagen i Watamu

Idag var en härlig dag. De flesta av oss började nämligen med att gå upp tidigt för att klockan nio åka iväg på snorkling. Turen skulle gå på 1500 KES = 138 SEK. Så efter frukosten bar det av mot korallrevet. Vi kom iväg efter nio och om vi hade väntat en kvart till innan avgång hade vi inte kommit ur viken då vatten sjunker. På båten blev vissa av oss bemötta av en slags handgest och därefter blev det att sjunga "Jambo Bwana" vilket är en känd låt i Kenya. Resan skulle stanna på ett ställe innan vi fick snorkla och det var för att vi var tvungna att stanna på en strand för att betala inträde till Nationalparken och som innan så är det lika obehagligt när männen i armékläder sitter med vapen och stenhårda ansiktsuttryck. Men vi fick komma in.
När vi kom till korallrevet var det redan ett annat turistgäng där men de åkte ganska tidigt därifrån vilket då betydde att vi fick en liten stund för oss själva. Jag var lite orolig för att snorkla då jag har ont i min fot men efter att den blev lindad så blev det inga större problem, förutom att jag fick en ful solbränna där lindan varit. En del av oss 
började skrika när stora fiskar kom så många skratt bjöds det på. Vi såg många fiskar som t ex Dorisfisken från Hitta Nemo. Som hjälp för att se alla fiskarna fick vi torrt bröd som vi kunde mata dem med, vilket var en stor succé.
Efter snorklingen släpptes vi av på samma strand vi fixade inträde till korallrevet då vattnet sjunkit så mycket. Så mitt i varmaste solen gick vi tillbaka till hotellet där vi resten av dagen låg och sola/vilade för att på kvällen ha våran sista föreställning i Kenya.
Föreställningen gick jättebra och slutade med att Pia sa att det var den mäktigaste av dem alla. Enda med föreställningen var att i slutet dök en stor skalbagge upp som gick runt på dansmattan och nästan alla dansare uppmärksammade den. En gång kände jag den under foten och på slutnumret stod den i mitten av mattan så ett riktigt störmoment... (Kan bara påpeka att ingen mosad insekt låg kvar efter showen).
Efter föreställningen blev det att fira med en tropisk drink för sista förestälnningen och för hemfärden imorgon :).
 
 
 

 
 

Dag 11 - Tsavo

 
 

Hej !
Idag började vi dagen med att åka på safari i Tsavos nationalpark. Det blev lite krångel i början eftersom vi var tvungna att betala mer än vad först tänkt oss men det var inget som stopppade oss.
Man kan säga att safarin är nästan likadan som den är på tv, fast det var lite svårare att se djuren på nära håll. När vi väl såg djuren kändes det inte som det var på riktigt, det kändes som att det var i en dröm.
Jag själv har aldrig varit på safari och jag tror nog ingen annan hade det heller, så det var verkligen en upplevelse för livet. Vi fick även möjligheten att sitta på taket och se allt ur en anna synvinkel än nere i bussen.
Efter det åkte vi tillbaka till hotellet för att sedan fara på vägarna mot Mombasa.
Kramar
/Stephanie