Dans på stan med Globala Norrköping

I lördags dansade vi på stan och då kanske ni undrar varför? Jo, det var för att Globala Norrköping som kommunen har startat frågade om vi ville uppträda för dem på stan och då tackade vi ja. Vi tänkte att vi kunde på samma gång försöka få folk att bli vetandes om vårat Kenyaprojekt så under tiden vi dansade gick våran danslärare runt och delade ut lite Kenyabroschyrer men det var svårt då folket var så inne i dansen att de inte såg något annat. Åskådarna var personer som var inne i handlandet men stannade upp när de hörde musiken och såg rörelserna på golvet vilket var väldigt kul att vi fångade deras intresse. Förutom detta så tänkte jag att jag kunde dela med lite bidler som vi lyckades ta under dagen.
Hope you enjoy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dansworkshop Råssla

Hej på er! Igår på förmiddagen hade vi en liten annorunda start på fredagen. Vi hade nämligen våran första dansworkshop för Råsslaskolan. De hade kontaktat och frågat om vi hade lust och ha workshop för dem och det hade vi så vi tackade ja.  
Vi hade planerat lte innan att vi skulle köra en uppvärmning, därefter dansa över diagonalen och till sist koreografin och detta skulle ske 9-11.30 så det var bara att köra igång när vi väl var där men först var det en liten föreställning för dem.
 
 
Efter föreställningen var det dags för uppvärmningen och barnen var med för fullt när Emmy och Steffi visade rörelserna.

 
 
 
Pia, Emmy och Steffi finposar :).
 
 
 
 
Här kom det en ny övning som vi inte hade tänkt på och det var spegelövningen där ena personen gör rörelser och den andra följer efter, som en spegelbild.
 
 
 
 
 
Så blev det i slutet dags för koreografin och alla följde med och dansade utan problem. Så duktiga de var!
Det var hur roligt som helst att göra detta med dessa underbara barn och var en helt underbar tjej som kom fram och tyckte vi var så himla duktiga på att dansa. Så jag tackar och bockar Råssla för att vi fick göra detta och önskar dem lycka till på fredag när våra dans åk2:or ska hålla en workshop för dem. 
/ Kram Klara

Dansworkshop med Piteå LTU

Hej på er! I onsdags kom det lite dansbesök till De Geer. Luleå tekniska universitet (LTU) i Piteå har en danslärarutbildning på fem år och åker just nu runt och turnerar med deras sistaåriga elever så då hade vi turen att de kom hit och ville ha en workshop för oss. Så här kommer lite bilder från workshopen :).
 
 


 
 


 
 
Var lite häftigt när de skulle lära sig "hjulet" så var de tvungna att sätt fötterna på ett visst sätt för att det skulle flyta på och inte fastna. 
 
 
Idag hittade vi denna lapp som de skrivit till oss och lagt i köket :).